Familiespeiding for alle

Nå løfter vi i Pinse Ung og Royal Rangers Norge opp et nytt konsept. Nemlig, familiespeiding! Er du glad i friluftsliv? Bålkos? Knuter? Lek? Da må du teste ut speiding i din menighet.

Hva er familiespeiding? 

Familiespeiding er speiding i en litt annen form enn i en Royal Rangers utpost. Familiespeiding er for hele familien, voksne og barn. Alle er velkommen til å delta. Samlingene kan være to ganger i semesteret, månedlig eller oftere. Det er selv opp til menigheten om man ønsker å ha samlingene knyttet til søndagsgudstjenesten, eller ha den på en ukedag. Familiespeiding kan ha mange former. Hva passer best hos dere? 

Gode grunner til å starte familiespeiding 

  • Familiespeiding krever mindre ressurser enn å starte en utpost 
  • Mange har allerede tradisjon for å dra på tur etter gudstjenesten
  • Familiespeiding kan bli en fin arena for å finne ledere og frivillige med hjerte for speiding  
  • En inkluderende og fin arena for alle i menigheten. Her kan du invitere med kjente og kjære. 

Hvordan starte? 

  1. En menighet inviterer til familiespeiding en søndag i måneden etter gudstjenesten. Dette kan bli starten på langvarig speiderarbeid i menigheten. 
  2. En eller to familier med ønske om å starte, starter familiespeiding i menigheten. De spør venner og kjente om de ønsker å være med å starte opp. 
  3. En menighet med en eksisterende RR-utpost starter familiespeiding. Dette kan være et fint og utfyllende tilbud, og en fin inngang til speiding. 

Hvem kan starte? 

Alle menigheter med ønske om å starte, oppfordres til å prøve ut familiespeiding. Vi tror dette tilfører menigheten mye. 

Hva hjelper Pinse Ung med? 

Vi hjelper deg med ferdige undervisningsopplegg og rammeverk for hvordan familiespeiding kan se ut. Se vårt hefte om familiespeiding. Du kan også søke støtte hos oss. Ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på: post@pinseung.no. Vi er her for deg.