Royal Shield

Elisabeth H. Eidevik

Elisabeth H. Eidevik

Oppdatering om Royal Shield 2021: En nasjonal konkurranse med lokal gjennomføring!

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at vi ikke kan gjennomføre et nasjonalt treff for RR-utpostene i Haugesund i mai. Restriksjonene er fortsatt begrensende, og leirstedet vi skulle møtes på har ikke åpnet for arrangementer ennå.

Men, vi vil sørge for at dere i hver enkelt utpost av Royal Rangers skal få muligheten til å bryne dere på noen felles utfordringer, og sender derfor ut oppgaver til hver av utpostene. Her oppfordrer vi dere som RR-grupper til å finne en dag for gjennomføring – enten lørdag 22. mai eller den ukedagen dere vanligvis møtes – til å teste dere på disse oppgavene og sende inn svarene slik at vi kan kåre en nasjonal vinner.
Svarene og poengsummene sendes til royalrangers@pinseung.no aller senest 7. juni.

Er dere med?!

Vi gleder oss!
Hilsen Royal Rangers Norge og arbeidsutvalget

__________________________________________________________________________________________________
Original tekst:

Royal Rangers Norge, sammen med lokal arrangør RR Haugesund, har gleden av å invitere til Royal Shield 21. – 24. mai 2021 på Haugalandet!

Det betyr så mye for oss å samles på tvers av utpostene, og kanskje spesielt i år – i og med at EuroCamp sist sommer dessverre måtte avlyses. Derfor inviterer vi enda bredere til årets Royal Shield, slik at dette blir som en slags landsleir for RR-familien der hele utposten er velkommen til å delta!
Dette blir en ekte leir med teltliv, flaggheising, møter, aktiviteter, patruljerop, leirkvelder, Jesus-fokus, nye vennskap og alt som hører med.

Selve Royal Shield er en ferdighetskonkurranse beregnet for Utforskere (7.- 9. klasse), og hver utpost kan stille så mange lag de får til. Det er mulig å supplere laget med yngre deltakere. Rangere (10. klasse og opp) kan også stille egne lag, men disse konkurrerer ikke om skjoldet.

I tillegg kommer det til å være tilbud om aktiviteter for de yngste mens konkurransen pågår, sånn at alle har noe gøy å holde på med. Nytt av året blir også en konkurranse blant lederne – kanskje ikke like seriøs som selve Royal Shield-konkurransen – men forhåpentligvis til glede og underholdning for speiderne!

Hvem drar seirende hjem med det flotte, kongelige skjoldet?

Hvem kan være med?
På selve leiren er hele utposten velkommen – med både startere, oppdagere, utforskere og rangere.
Utforsker-lag stiller til selve Royal Shield-konkurransen. Her kan dere supplere med yngre deltakere, men pass på at laget blir så selvstendig som mulig sånn at de kan gjennomføre oppgavene.
Ranger-lag kan delta i de samme oppgavene som Royal Shield, og det utropes en vinner blant lagene, men de har ikke mulighet til å vinne skjoldet.

Konkurransen:
Oppgavene i konkurransen er ut fra semesterplanene og temaene i RR sitt undervisningsopplegg, og lages av de utpostene som deltar på Royal Shield. Ved påmelding velger dere den konkurranse-grenen dere ønsker å forberede. Det er første mann til mølla når det gjelder valg av emner.

Vær kreative og gjør oppgaven interessant, litt utfordrende, men samtidig på et nivå som gjør at deltakerne kan kjenne på mestringsfølelse. Temaene det velges mellom er:
RR-kunnskap, Bibel, natur, pioner, tur, mat, førstehjelp, utstyr, samfunn og miljø.

Stedet:
Leirstedet blir på Haugalandet og mest sannsynlig i Tysvær kommune. Plassen er ikke endelig avklart. Vi oppdaterer dette så snart som mulig.

Smittevern:
Både Royal Rangers Norge og lokal arrangør RR Haugesund tar smittevernet på alvor. Derfor er det en stor prioritet med gode sanitærforhold. Det kommer til å bli satt opp både toalettbrakker og dusjbrakker, slik at god hygiene kan bli i varetatt. Som vanlig skal utpostene bo adskilt i leiren, og vi utarbeider et smittevernskriv til alle utposter som skal delta.
Lokal arrangør har også løpende kontakt med kommunens smittevernlege.

Program:
Fredag 21. mai kl 18: Området åpnes for deltakerne
Søndag 24. mai kl 13: Utpostene reiser hjem
Mer detaljert program kommer.

Forbehold:
Dersom det ikke blir mulig å gjennomføre Royal Shield som planlagt, oppfordrer vi utpostene til likevel å gjennomføre en dagsleir lokalt. Vi sender i så fall ut forslag til aktiviteter dere kan gjøre sammen, og kanskje får vi også lagt opp til en gjennomføring av oppgaver i hver utpost, slik at dere likevel får konkurrert med hverandre.

Pris og påmelding:
Pris pr deltaker og leder er 450,- Dette dekker leie av leirsted, toalett- og dusjbrakker og annet utstyr, honorar og reiseutgifter for hovedbidragsytere. Eget leirmerke til alle deltakere.
Hver utpost ordner selv med mat til sine deltakere.

Påmelding via Checkin.no: http://bit.ly/3bE1Gu4

Har dere spørsmål rundt dette, kontakt oss på royalrangers@pinseung.no eller ring 468 26 872.