10 tips til aktiviteter for din gruppe

Pinse Ung

Pinse Ung

10 tips til aktiviteter de neste ukene

Vi som kirker kan få lov til å være med og skape et trygt møtested for barn og unge. Et sted hvor vi kan formidle evighetsperspektivet, være et åndelig hjem, legge til rette for en tro som varer, formidle håp, legge til rette for relasjoner og skape ukas høydepunkt.

Det finnes mange ideer og erfaringer rundt omkring, og vi har samlet noen av dem her. Send inn dine tips, så fører vi dem på lista!

1. Fordel trinnene på ulike uker
PBU-gruppen “Antenne” i Betel Hommersåk har fordelt klassetrinnene for å kunne gjennomføre fredagene. Annenhver uke er for 4. og 5. trinn, mens 6. og 7. trinn kommer motsatt uke. Det hele med et tak på 50 personer, og selvfølgelig  med smittevernhensyn.
Dette kan jo også gjøres for tenåringene om man er mange; samle ungdomstrinnet til én samling, og videregående-elevene til en annen.

2. Behold den sosiale tiden etter ungdomsmøtet – med justering
En fredagskveld for ungdommer kan fortsatt gjennomføres, med avstand mellom setene som brukes, og annet smittevern. Men i stedet for å sende folk rett hjem etterpå, la dem bli sittende i setene, sett på god musikk eller kjør en quiz, server kopper med popkorn eller smågodt, så kan de sitte og prate med dem som er i radiusen rundt seg.

3. Møt hverandre utendørs
Frisbeegolf, grille, gå en tur, fotballkamp eller frilek. Gjennom lek, lagspill og moro hjelper man barn og unge til knytte relasjoner og man er med på å skape opplevelse. Alt må ikke skje inne i kirken. Gjør noe gøy ute!

4. Hva med Royal Rangers?
Ved å møtes ute, med tilrettelagte rammer, får man gjøre aktiviteter og kjenne på mestringsfølelsen midt i skaperverket. Har du tenkt på at speiderarbeidet Royal Rangers kan være noe for deres 2.-10. klassinger? Kanskje det er midt i blinken å starte nå?
Les mer om det her.Uansett – RR eller ikke – dere kan møtes ute og lage bål sammen!

5. Adventsvandring
Ok, enda et utendørspunkt. Men for en idé! Royal Rangers Moi har årlig en adventsvandring for barna, der de ute i skogholtet møtte noen “gjetere” rundt et bål. Etter å ha snakket med dem og hørt deres historie, blir plutselig et kor av “engler” opplyst og synlig. Videre leter barna etter stallen, og ser om man finner et julemirakel, og kanskje noen levende sauer?! Dette kan også gjennomføres for familier. Går man i mindre grupper etter hverandre, kan mange få opplevelsen av en utendørs julevandring på samme kveld!

6. Vennegrupper
Eller bibelgrupper. Smågrupper er en super måte å følge opp tweens og tenåringer på. Fem personer, en gang i uken, eller annenhver uke. Anbefales! Involver gjerne flere folk. Kanskje har dere foreldre som kan stille opp, legge til rette og kanskje åpne hjemmene for at tweens og ungdommer kan møtes.

7. Felles bibelleseplan
Hva med å lage en felles bibelleseplan for tweens eller tenåringer for de neste to månedene? Så kan dere trekke ut noen heldige vinnere som får premie i etterkant. Finn for eksempel en felles leseplan i bibelappen YouVersion.

8. Familiespeiding
Hvor gøy er det ikke å gjøre noe sammen hele familien, hele kirken, på tvers av alle generasjoner? Gjennom familiespeiding får du både forslag på aktiviter og ferdige andakter som du kan bruke. Legg opp til samlinger 2 ganger i halvåret, eller 1 gang i mnd. Familiespeiding krever mindre ressurser enn å starte en utpost. Det er en fin arena for voksne og barn sammen, og skaper glede og mestring. Mange drar på tur etter gudstjenesten uansett. Familiespeiding kan bli en fin arena for å finne ledere og frivillige med hjerte for speiding. En inkluderende og fin arena for alle i menigheten.

9. En sms, telefon, FaceTime e.l.
Det å bli sett og bekreftet bare fordi du er deg, er noe som gjør inntrykk på oss alle sammen. Spesielt for barn og unge, vil en samtale eller en meldingsutveksling – om man ikke kan møtes fysisk – bety mye. Gjør deg selv tilgjengelig for kontakt. Barn og unge trenger å speile seg i folk som viser at de har en betydning.



10. Arrangere LAN-party

En aktiverende måte å møtes digitalt på, er å spille sammen. Hvorfor ikke legge til rette for et LAN-party? Det går an å opprette en felles server og spille i fellesskap. Dette er er både sosialt og gøy, og kanskje en god anledning for deg som leder til å lære noe nytt!

LYKKE TIL! Og send oss gjerne dine tips og ideer til aktiviteter