Barnevelsignelse

I våre menigheter praktiseres det ofte barnevelsignelse. Vi følger Jesu eksempel som det står skrevet i Markus 10:13-16.

Han tok de små barna i favn og velsignet dem.

Å være med å be for et barn er en av de flotteste gavene man kan gi. En fin stund der man kan be for barnet, og lyse velsignelsen for livet som ligger foran. Det sies at det krever en landsby for å oppdra et barn, og det er det mye sant i – men tenk så verdifullt det er å ha en menighet som ber – det kan forandre alt!

Barnevelsignelse kan gjøres på ulike måter. Her følger noen ideer:

  • Inviter til en samtale med de nybakte foreldrene. Snakk om tro i hjemmet, dato for barnevelsignelsen og svar på spørsmål de kanskje måtte ha rundt det å nå skulle ha med barn på gudstjenestene.
  • Forklar hva som kommer til å skje under barnevelsignelsen. Har foreldrene her noen ønsker? En sang som betyr mye for de, bønnefadder, et bilde av den lille på skjerm. Her er mulighetene og ideene mange.
  • Denne høytidelige handlingen finner ofte sted i en av menighetens gudstjenester. Familien kommer frem og blir presentert for menigheten. Barnelederen/pastoren eller en annen fra menighetens lederskap holder barnet, og sammen med menigheten blir barnet, på en enkel måte, bedt for og velsignet.
  • Det er alltid fint å gi den lille, og familien et minne fra barnevelsignelsen. Man kan gi en barnebibel til den lille, eller man kan gi en gave til foreldrene. Andaktsbok for hele familien, en bok om tro i hjemmet eller lign.
  • Sammen med foreldrene ønsker vi som menighet å være med å gi deres barn det beste vi vet: Vennskap med Jesus, og kjennskap til Guds ord, og deltakelse i et kristent fellesskap.

Her ligger 6 ferdige bakgrunner i Powerpoint format. Disse kan du enkelt sette inn bilde og navn til dem som skal barnevelsignes. Klikk på bildet du vil bruke for å laste ned powerpoint filen.