Gi det videre

Pinse Ung

Pinse Ung

Jeg har vært leder for mange barn i speiderarbeidet Royal Rangers. De første barna jeg var leder for er nå voksne og har stiftet familie. Det har vært en stor glede når flere av disse har kommet tilbake med egne barn og ønsket at de også skulle få oppleve å delta på speideren.

Når vi driver med barne- og ungdomsarbeid er det viktig å være tålmodig. Det er lett å la seg frustrere over at samlingene ikke går helt som vi hadde tenkt, eller at det virker som barna ikke følger med og tilsynelatende ikke får med seg noe som helst av det vi ønsker å formidle. Vi ønsker så gjerne å se resultater med en gang, og helt tydelige forandringer med en gang. For min del har jeg lært at det kan gå mange år før vi kan høste det vi er med og sår.

Jeg husker godt en gutt som mest var høyt og lavt og hadde problemer med å sitte rolig og høre etter. Han kom trofast på samlingene og var med på turene våre. Over tid så vi store endringer. Den energifylte og urolige gutten vokste til å bli en stødig og trygg ungdom. Da alderen tillot det ble han med som leder og var en svært populær leder blant barna. Tenk at jeg var en av dem som fikk være sammen med han på reisen fra barn til voksen.

Slike opplevelser gir meg inspirasjon til å fortsette å gi videre det jeg har fått: Troen på Jesus og gleden over å være ute i naturen. 

Tom Georg Bu,
Nasjonal leder Royal Rangers Norge