Ha et blikk på morgendagen

Jesus bryr seg om morgendagen.

Kanskje det er derfor Jesus lovte oss mer enn vi kan forstå, sendte trøsteren, Den Hellige Ånd, og prøvde hele tiden å forberede vennene sine på fremtiden deres. Han inviterer oss til å gjøre det samme. For å si det på en annen måte, hver uke når vi sitter med barn og tenåringer, må tankene våre være på to steder:

I dag og i morgen.

Hvem er barn og unge nå, og hvem vil de være en dag? I morgen kommer. Så vi må skape kirken som en arena og et sted barn og unge ønsker å komme tilbake til i morgen og alle morgendagene etter det.

Derfor er det viktig å. . .

Juster teamet ditt rundt en visjon for fremtiden. Har du noen gang vært i et trebent løp? Selv når begge partnere vet at de er på vei mot målstreken, kan det være sakte og elendig å komme dit. Det er fordi det er vanskelig å komme noen vei når man ikke er helt på linje. Det samme gjelder våre team.

Når vi er forent ved . . .

Et felles språk, felles mål og visjon, kan vi gå lenger og raskere enn vi noen gang hadde forestilt oss. Det er grunnen til at det å bruke noen timer hvert år på å tilbakestille, redefinere ordforråd og minne hverandre på hvor vi skal og hvorfor er den beste måten å gå mot morgendagen.

Prioriter det som betyr mest

Som kirke har vi kanskje bare 40 timer i løpet av et år, til å skape en arena for undervisning og la barn og unge erfare Gud, Jesus, tro, Bibelen.

Det er ikke lett.

Derfor må vi prioritere det som betyr mest. I de ulike fasene har vi lagt inn forslag til forkynnelsens innhold. Det er mange tekster som kan brukes innenfor hver fase og hvert tema. Gå sammen som team og kirke, og se hva de ulike fasene trenger på det stadiet de er. Skap variasjon, samtidig som vi gjentar ting ofte.