Hver sesong har en mening

Pinse Ung

Pinse Ung

Jeg lurer på om Moses noen gang tenkte at han ville gi opp. Han er et perfekt eksempel på at Gud bruker hver eneste sesong av livet til å forberede oss for noe. 

Kollektivleiligheten jeg bor i har vært ekstra liten det siste året, og vi alle har hatt minimalt av happenings og treffpunkt. I lys av det har jeg stilt meg spørsmålet om dette året har vært meningsfullt eller om jeg kunne vært det foruten. Moses vandret 40 år rundt i ørkenen og har 40 ganger mer grunn til å ha tenkt at den sesongen var unødvendig! 

Moses brukte disse årene på å ære Gud, på bakgrunn av Moses sin respons når Gud møtte ham i brennende busk. Resultatet av denne hendelsen endret retning for verden. Hva om Moses hadde gitt opp i løpet av de 40 årene? Hva om han ikke hadde orket å vente, be, være stille, motivere flokken og ikke vite hva som ligger foran. Da hadde israelittene fortsatt å være undertrykt, frem til Gud eventuelt utrustet en annen for oppgaven Moses fikk. 

Hver sesong Gud tar oss gjennom har en mening. Inntil vi møtes igjen, la oss forberede oss som Moses, la oss be om at ungdommene våre skal vekkes opp til en ekte relasjon med Jesus. La oss i denne sesongen være forventningsfulle til hva Gud kommer til å gjøre i tiden som kommer. 

Rebekka Lundh,
Leder Ufestivalen