Månedens ressurs: Leir

Pinse Ung

Pinse Ung

Å arrangere leir for barn og unge er en av de viktigste tingene dere kan gjøre i sommer!

Vi tør påstå at leir kanskje er sommerens viktigste dager! Ikke minst fordi mange barn og ungdom tilknyttet kirkene våre har sett lite eller begrenset til hverandre det siste året. Sommerferien er lang, og nesten to måneder uten fellesskap kan oppleves som en liten evighet. Men på leir får vi tid til å være sammen! Og det skjer noe når man er sammen over tid.

Tenk på de leiropplevelsene du selv har: Aktiviteter, vennskap, samlinger og gøy! I tillegg er det utallige voksne mennesker som knytter sin frelsesopplevelse og åndelige utvikling til nettopp leire de har vært på som barn eller ungdom. Kanskje kan du også peke på den spesielle leiren og den sommeren da du tok en bestemmelse for Jesus eller ble åndsdøpt?

La oss bruke muligheten til å skape sommerens høydepunkt for barna og ungdommene. Ikke la det eneste som skjer i menigheten i sommer være rettet mot de voksne. Unge er formbare, vi kan la leiren bli en hjelp for dem til å opprettholde gode vaner i en lang ferie, og samtidig gi dem en tilhørighet: “Vi er en gjeng som tror på det samme!” På leir skapes relasjoner og minner for livet.

Om dere ikke har tilgang på leirsted eller kommunale smittevernregler ikke åpner for en lengre leir, kan dere gjennomføre en dagsleir, hengekøye-tur eller en kortere leir med hjemmeovernatting. Let etter muligheter, og gjør det dere kan for at noen kan få tidenes leiropplevelse også i sommer!

Lurer du på hvilke regler som gjelder for å arrangere leir i sommer, kan du lese artikkelen vår om dette her.

I ressursbanken vår finner du leirressurser. Ønsker du tilgang til alle ressurser i ressursbanken, kan du opprette en bruker hos oss, og du vil automatisk få tilgang.

Flere leirressurser finner du her.