Se barnet

Pinse Ung

Pinse Ung

I løpet av to lørdager i november har ledere i Royal Rangers vært samlet til årets regionale samlinger i Haugesund og Strømmen. Samlingene var en blanding av lederutvikling og erfaringsdeling. I år underviste Linn Lindtveit, barne- og familiepastor i Filadelfiakirken i Oslo, om temaet “Se barnet”. Vi ble minnet om hvilken viktig oppgave vi har i møte med barna som deltar på aktivitetene våre, og hvordan vi kan være med på å påvirke våre omgivelser på en positiv måte.

Vi har vel alle møtt en leder eller voksen som har sett oss, og har betydd en forskjell i livet og valgene våre. Da jeg var 11-12 år var det en en mann i kirken vår som samlet en guttegjeng hjemme hos seg. Dette var lenge før vi begynte å snakke om Lifegrupper. Vi bygget en modellbåt, spiste god mat og snakket sammen. Han brukte av sin tid slik at vi kunne samles, ha det kjekt sammen, få åndelig påfyll og utvikle gode vennskap.

Tenk hvilken mulighet jeg har som leder til å se barna jeg møter på speidersamlingene våre. Jeg ønsker å se hver enkelt som kommer. Si gode ord, skryte og gi komplimenter der det passer. Snakke til dem slik jeg ville snakket til en voksen. Spørre hvordan de har det, om det er noe de går og tenker på. Lytte til hva barna har å si og ta deres spørsmål på alvor. Målet er at de skal kjenne seg velkommen, godtatt, og vite at de er en viktig del av gruppen. For å klare dette må jeg være trofast i oppgavene min og bruke tid sammen med barna.

Vi må også huske å se våre medledere, involvere dem i planlegging og gjennomføring, og ikke minst gi dem den oppmerksomheten og tiden de trenger. Da kan vi bygge trygge og positive ledere. Sammen kan vi bli enda flinkere til å se hver av barna, se den enkelte.


– Tom Georg Bu,
Nasjonal leder Royal Rangers Norge –