Hvordan ta inn kontingent?

Elisabeth H. Eidevik

Elisabeth H. Eidevik

Det er mye som er krevende når alt ser så annerledes ut som det gjør denne høsten. Samlinger foregår på andre måter, mange barn og unge som deltok i januar og februar har ikke dukket opp på aktivitetene deres ennå. En del av dere har også hatt lederskifter.
Men midt oppe i dette, vil vi oppfordre og oppmuntre dere til å ta inn kontingent fra medlemmene deres!

Aktivitetene dere inviterer til, og kontingenten som hentes inn fra deltakerne her, er utgangspunktet for årsrapporten dere leverer innen mars neste år. Gulroten er at den 50-lappen dere henter inn i kontingent, hvertfall blir til 300 kroner når frifondstøtten fordeles neste høst.

Sjekkliste på hvilken informasjon du trenger fra medlemmene:
– Fullt navn
– Adresse og postnummer
– Fødselsår
– Samtykke til medlemsskap ved førstegangsinnmelding fra foresatte om medlemmet er under 15 år
– Hvilken gruppe kontingenten gjelder

Hvordan hente inn kontingent?

 • Vipps!
  Det enkleste for mange er digital betaling. På Vipps kan du sende betalingsforespørsler, og bruker dere som menighet medlemssystemet Cornerstone, kan du sende ut kontingentoppfordring på Vipps fra Cornerstone.
  Husk at dere må bruke Vipps bedrift, og at kontoen det betales inn til er registrert som en barne/ungdomsarbeid-konto.
  Les mer om Vipps og kontingent her.
 • Tilhørighet!
  Dersom dere ikke har kommet igang med aktivitet ennå, eller tidligere deltakere ikke har møtt opp når dere samles, kan kontingentoppfordringen bidra til å skape tilhørighet for dem som egentlig tilhører gruppen. En kontingentforespørsel kan også fungere som et kontaktpunkt og hjelpe medlemmene til å huske at de er en del av noe større.
 • Faktura
  Noen syns det er lettere å forholde seg til faktura, og for mange barn og unge vil det å få et fysisk brev i posten oppleves som et høydepunkt. Hvertfall om du får på litt farger, og legger ved et godteri.
 • Arrangement!
  Det er en stor fordel å hente inn kontingent i forbindelse med arrangementer. Nå må mange melde seg på på forhånd uansett, og kontingenten kan lett “bakes inn” i deltakeravgiften. Tips til arrangement dere kan hente inn kontingent gjennom:
  – Dagsleir
  – Grillfest
  – Småfellesskap
  – Ungdomsmøter (eks: Pizza og brus for 50 kr – og bli medlem)
  – Kino /utekino (eks: Popkorn og brus for 50 kr – og bli medlem)
 • Samlingene!
  Alle barn og ungdom må registreres ved oppmøte i forbindelse med smittevernet. Oppfordre til å betale der og da, enten på Vipps, betalingsterminal eller faktura.
  En del av foreldrene til medlemmene i de lokale gruppene går gjerne på gudstjeneste i samme kirke. Gi en oppfordring fra plattformen om å betale kontingent for deres barn og unge.
 • Påmeldinger
  Enkelte grupper har påmelding til samlingene sine via feks Checkin. Legg til et valg om å betale kontingent når de samtidig melder seg på til aktiviteten dere skal ha. Her kan du også enkelt la dem betale med Vipps.

Les mer om medlemsregistrering og kontingentinnhenting her.