VALG – en kritisk overgang

Pinse Ung og en rekke kristne ungdomsorganisasjoner har gått sammen for å utarbeide en ressurs for den kritiske overgangen fra VGS til studier, jobb og flytting. Ressursens navn er «VALG».

Vi ønsker å sammen følge opp avgangselever for å disippelgjøre og hjelpe dem med å bygge en tro som varer livet ut. Vi tror at viktige valg tas i denne fasen – valg vi vil hjelpe dem med å tenke gjennom. Denne videoen gir en rask introduksjon.

 Vi har to mål for dette prosjektet:

  • Forberede avgangselevene på den viktige overgangen fra skolegang til studier/yrkesliv og gi dem redskaper som de kan benytte seg av i den nye fasen av livet.

  • Bidra til at flere unge kristne har et blomstrende trosliv og redusere frafallet fra både tro og det kristne fellesskapet.

Visjon:

EN UNG GENERASJON SOM FØLGER JESUS GJENNOM DE VIKTIGE OVERGANGENE.

Slik gjør gjennomføres en VALG-samling.

Konseptet er såkalt «Lærende videomateriale». X antall ungdommer samles sammen med én eller flere ledere. Om det er både jenter og gutter i gruppa, vil vi anbefale å også ha en leder av hvert kjønn. De deles opp i grupper på 4-6 stk, helst med en leder pr gruppe. Videoen som er omtrent settes på, og slik vil det se ut (VALG episode 1: Tro):

1. Innledning til tema med spørsmål (1-3 min) 

  • Snakk sammen i gruppa: Hva skal du etter videregående? (5 min)

2. Hva er tro? (1-3 min) 

  • Snakk sammen i gruppa: Hva er tro? Hva er religiøs tro? Hva har du tillit til, og hvorfor? (10 min)

3. Tro og viten (1-3 min) 

  • Snakk sammen i gruppa: Hva må vi tro for å vite? Hva er forholdet mellom tro og viten? (10 min)

4. Hva er tvil? (1-3 min) 

  • Snakk sammen i gruppa: Hva tviler du på? Er tvilen din et problem i relasjon din til Gud? Snakker du med noen om det du tviler på? (10 min)

5. Avslutning (1-3 min) 


Videoene til de fem samlingene samt en skriftlig oversikt over de fire andre samlingene finner du nedenfor. Vi ønsker dere gode samtaler!

Kategorier

Dette innholdet er ikke tilgjengelig for din bruker

Opprett bruker

Valg – episode 1

Valg – episode 2

Valg – episode 3

Valg – episode 4

Valg – episode 5