Veien videre

Nå har du satt i gang et aldri så lite ungdomsarbeid! Bra! 

Hvordan ser veien videre ut? Har du en tanke om vekst, hvordan skal fremtiden se ut? Det er ikke en fasit på hvordan man forvalter et nyoppstartet arbeid. “Fem er nok – til å vokse”, både i gruppestørrelse og i relasjon til Jesus. 

For noen vil det være naturlig å ha fokus på vekst. Gruppen vil vokse i takt med at ungdommen inviterer med nye venner. Andre grupper vil ha en mer stabil kjerne som samles over lengre tid. Både grupper i vekst og mer stabile grupper er begge verdifulle. Fellesnevneren for arbeidet må være nære relasjoner, glede, personlig utvikling og disippelgjøring.

Til deg som ikke fant en aktivitet som traff deg og dine interesser: La deg inspirerer av tanken om å starte i det små og finn en aktivitet som passer deg og dine gaver. Du kjenner ditt miljø og ungdommer i din menighet bedre enn oss. Mulighetene er mange. 

Lag deg en halvårsplan for veien videre. Hvilket tidspunkt samles gruppen? Hvor ofte samles man? Hvem har ansvar for de ulike samlingene? Er det praktiske utfordringer som må løses? Vi vil oppfordre deg til å koble deg på en lokal menighet når dette føles naturlig. Dette gir stabilitet i arbeidet og mulighet for å bygge fellesskap inn i menigheten. Det er også en forutsetning for å få økonomisk støtte til arbeidet. Akkurat dette vil vi hjelpe deg med. Det er noen konkrete datoer, søknader og prosesser som er viktige å tenke på. 

Oppstart av gruppe

Pinse Ung foreslår å registrere aktiviteten som en gruppe hos oss. Gruppen vil da få tilgang til oppstartsmidler, og få utbetalt frifondmidler hvert år dere sender inn årsrapport.

Om dere også tar inn en kontingent blant medlemmene deres på 50 kroner, og registrerer medlemmene og gruppen deres hos oss, vil dere få 250 kroner fra Pinse Ung! Om gruppen din består av fem ungdommer vil det si at du har 1500 kroner til å gjøre det lille ekstra. Trenger dere nødvendig utstyr, eller hva med å by ungdommen på en middag? 

Dette kan du lese mer om her:

Pengedatoer

Når du har registrert gruppe hos Pinse Ung er det noen datoer det er lurt å huske på. 

Innen 31. desember må kontingent for gruppen tas inn. Dette er for medlemskap i gruppen. Dette kan gjøres i kombinasjon av en juleavslutning, leir eller lignende. 

15. mars er det tid for årsrapport. 

Innen 15. juni kan dere søke om opptil 10.000 kr for oppstartstøtte. 

31. august er det tid for Frifondrapport.

Last ned aktivitetshefte her

Få hilsen og oppdateringer fra Pinse Ung!

Invalid email address

Samlingen – 5 er nok

Hvordan dele tro til ungdom i dag?

Hvordan invitere?